Тренінгова група - демонстрація психотерапевтичного методу «Психодрама»

Post date: Dec 6, 2016 1:54:42 PM

У рамках співпраці між Вищими навчальними закладами та з нагоди Всеукраїнського дня психолога, викладачі кафедри психології та соціології, психологи медико-психологічного центру ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» В.А. Осипенко та Л.А. Любіна на базі кафедри практичної психології (факультет педагогіки, психології та соціальної роботи) Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича 20 квітня 2016 року провели для студентів 4-го та 5-го курсів напряму підготовки "Практична психологія" тренінгову групу - демонстрація психотерапевтичного методу «Психодрама». У ході проведення тренінгу, учасники отримали можливість в безпечних умовах дослідити становлення власної професійної ідентичності психолога та визначити значимість і необхідність роботи психолога в сучасних українських умовах. Під час роботи, студенти-психологи ділилися своїми очікуваннями від професії, моделювали можливості та розглядали ризики діяльності психолога. Студенти продемонстрували високий рівень професійних вмінь і навичок тренінгової форми роботи.

По завершенню тренінгової роботи відбулось спільне обговорення перспектив розвитку практичної психології в Україні, за участю співробітників кафедри практичної психології ЧНУ імені Юрія Федьковича (завідувач кафедри, доцент В.М. Радчук), викладачів кафедри психології та соціології ВДНЗ України «БДМУ» та студентів – психологів ЧНУ імені Юрія Федьковича

*Психодрама - це груповий психотерапевтичний метод, в якому використовується інструмент драматичної імпровізації для вивчення внутрішнього світу людини, соціальної поведінки, різноманітних взаємодій. Дієвий в роботі з дітьми та дорослими різного віку, професій, соціального стану, так як дає людині можливість активно експериментувати як з реалістичними, так і з нереалістичними життєвими ролями, вибудовувати стратегію поведінки з різних рольових позицій (як самого учасника групи, так і оточуючих його людей ).

З Любіною.jpg