Репужинці 2015!

Post date: Jul 6, 2014 9:44:49 PM

Психологічний інтенсив буде проводитись десятий (ювілейний!) раз поспіль на базі відпочинку БДМУ 13-19 липня 2015 р. (село Репужинці Заставнівський р-н). Щороку участь у інтенсиві беруть від 60 до 120 осіб – переважно студенти, випускники спеціальності «медична психологія» БДМУ, Національних медичних університетів Києва та Вінниці, студенти і викладачі ЧНУ ім. Ю.Федьковича, колеги з інших міст України.

Організація роботи

Під час інтенсиву учасникам пропонуються обов’язкові і необов’язкові форми зайнятості. Так, обов’язковою є участь у навчальних та навчально-терапевтичних групах, що проводяться у першій половині дня основними тренерами. Запрошуємо в якості основного тренера – ведучого групи знаних перевірених особистим знайомством та рекомендаціями представників різних напрямків психології та психотерапії (дивитись тренерський склад інтенсиву попередніх років). В таких групах студенти отримують найсвіжішу професійну інформацію, відпрацьовують різноманітні техніки, знайомляться з новітніми методами працюють з власними проблемами та труднощами. Учасники діляться на декілька груп по 10-16 чол. з одним тренером щоденно до обіду по 4 години впродовж 6 днів. Таким чином, маємо від 6 до 9 основних тренерів та груп. За роки проведення інтенсиву були представлені: гештальт-терапія, системна сімейна терапія, психодрама, клієнт-центрована терапія, групи Балінта, піскова терапія, арт-терапія в різних видах, альботерапія,нічний марафон, тілесно-орієнтована терапія тощо. На розсуд тренера залишається формат та можлива тематична спрямованість групи. Робочі мови – українська, російська, англійська, німецька (з перекладом).

Після обіду основні тренери (і не тільки тренери , але й інші учасники) проводять одноразові заходи з презентації різних методик (1,5 год). Це може бути лекція, майстер-клас, семінар, тощо... Відвідують їх усі охочі учасники інтенсиву добровільно, необов’язковий блок, втім завжди активно відвідуваний. Додатково проводиться перегляд фільмів на психологічну тематику з наступним обговоренням. Увечері відбуваються веселі розважальні та спортивні забави, багато з яких мають свою традицію. Наприклад, під час інтенсиву в обігу знаходяться місцеві гроші, які називаються пепо, які можна заробити, наприклад, беручи участь у ранковій фізичній зарядці, або за перемогою у спортивних змаганнях, чи допомагаючи у столовій, під час ярмарку, на якому можна продати і придбати різноманітні товари і послуги. Гроші витрачаються в передостанній день на аукціоні, де представлені символічні лоти від тренерів. Традиційною є весела «посвята незіпсутих» для тих хто бере участь в інтенсивні вперше.

Учасники інтенсиву, тренери та організатори впродовж роботи творять унікальну професійну спільноту, в якій представлені всі, так би мовити, «щаблі професійного зростання» - від першокурсника до знаного професора. Приязна атмосфера, відкритість і невимушеність сприяють формуванню у кожного присутнього відчуття приналежності до професійної спільноти, усвідомлення себе як її частини.